Dnes
Teplota: 9.5 °C

Úterý, 10.01.2023Dobrá zpráva nejen pro Náchoďáky – těšte se na minerálku IDA

Dobrá zpráva nejen pro Náchoďáky – těšte se na minerálku IDA


Město Náchod dlouhodobě podniká veškeré kroky k obnově lázeňství v Náchodě-Bělovsi. Aktuálně se vedení města domluvilo s novým majitelem stáčírny a ochranných známek IDA společností ROBOT WORLD s.r.o. na odkupu všech ochranných známek v jeho vlastnictví. Nový vlastník stáčírny se stal jejich vlastníkem na základě dražby areálu stáčírny konané 15. 11. 2022, jejíž součástí bylo celkem sedm ochranných známek s označením IDA:

Běloveská kyselka z pramene IDA

Léčivá voda IDA              ​​

Minerální voda IDA

Běloveská kyselka IDA

IDA ​

Léčivá voda IDA ​​

Minerální voda IDA

Rada města Náchoda schválila na svém jednání 9. 1. 2023 „Smlouvu o převodu ochranné známky". Smlouva, kterou jednatel firmy ROBOT WORLD s.r.o., pan Martin Simon, podepsal dnes odpoledne, mimo jiné upravuje úplatu za převod Ochranné známky a to za částku 700.000 Kč, která bude vyplacena ve dvou částech. První část ve výši 134.500 Kč zaplatí město do pěti pracovních dnů od zápisu města jako vlastníka Ochranné známky do rejstříku ochranných známek. Druhá část úplaty ve výši 565.500 Kč bude na základě dohody obou stran zaplacena po uplynutí lhůty jednoho roku.

Město Náchod je jediným oprávněným uživatelem vody z vrtů IDA a nikdo jiný tak tuto minerálku nabízet nemůže. Přípravy na zahájení čerpání této oblíbené minerálky již byly zahájeny a nejen občané Náchoda se na ni tak mohou těšit již v tomto roce po znovuzprovoznění prameníku v areálu Velkých lázní. Tímto, de facto historickým krokem, dojde ke sjednocení vlastnictví lázní a značky IDA v rukou města Náchoda, které se tak opět stává významným lázeňským městem.

 

 


Další zprávy /