Dnes
Teplota: 10.5 °C

Čtvtek, 10.06.2021Užijte si léto plné zážitků v Kladském pomezí

Užijte si léto plné zážitků v Kladském pomezí


Rádi byste si v létě užili něco netradičního, zábavného a zároveň poučného? V Kladském pomezí máte ideální příležitost! Celé prázdniny se v našem regionu ponesou v duchu zážitků díky třetímu ročníku česko-polského projektu Festival zážitků, tentokrát na téma tradice.

Devět atraktivních míst na české i polské straně hranice v červenci a srpnu ožije zapomenutými i stále živými tradicemi našeho regionu. Speciální zážitkové prohlídky budou probíhat každý prázdninový den s opakováním v týdenních cyklech. Účastníci se seznámí s nejrůznějšími řemesly, regionálními zvyky či tradičními pokrmy a jejich výrobou. Slavnostní zahájení festivalu se středověkým doprovodným programem proběhne 2. července na náměstí v Kłodzku.

Součástí festivalu je také soutěž o multifunkční víceúčelové šátky pro prvních 2000 návštěvníků, kterým se podaří nasbírat razítka z pěti festivalových míst. První, kdo absolvuje alespoň sedm zážitků, si navíc bude moci užít ještě jeden zcela mimořádný, a to stát se zvoníkem v kostele sv. Jakuba Většího v Červeném Kostelci.

Podrobný program i informace o soutěži najdete na webu www.festivalzazitku.cz a v přehledném tištěném katalogu, který můžete využít jako praktického průvodce festivalem. Vyzvednout si jej můžete v informačních centrech.

Pojďte si spolu s námi užít festivalové prázdniny a seznámit se zábavnou formou s kulturním odkazem našeho regionu. Všechny aktivity se konají za jakéhokoliv počasí a co víc, jsou zcela zdarma!

 

 


Užijte si léto plné zážitků v Kladském pomezí Užijte si léto plné zážitků v Kladském pomezí

Užijte si léto plné zážitků v Kladském pomezí Užijte si léto plné zážitků v Kladském pomezí

Další zprávy /