Dnes
Teplota: 6.5 °C

DESET DEKA FESTIVAL 2022 (V ČERNÉ A BÍLÉ)

Různá místa Náchod


01.06.2022 - 30.06.2022 v Vstupné: 

13. ročník přehlídky divadel spjatých a spřátelených se soubory DRED, DREJG FEJG a Jiráskovým gymnáziem Náchod.

Středa 1.6.2022 - Zahajovací performance: MDD(RED) (Náchodsko-Pražsko, Kladsko)
18.00 Karlovo náměstí/ Příkopy
Vstupné dobrovolně vysoké

Pátek 3.6.2022 - Havranec/Krkavan: DREJG (Náchod)
19.00 Jiráskovo gymnázium
Pokus o scénické přečtení více než dvou desítek českých překladů slavné básně Edgara Alana Poea skrze jeho esej Umění básnické skladby. Přeložili anon., Babler, Bejblík, Čapek (ani Karel, ani Josef), Dostál, Havel (ne Václav), Jacko, Jícha, Kadlec, Koreis, Krul, Macek, Nezval, Petlan, Pinkava, Pokorný, Řezanka, Skopec, Slavík, Stoklas, Šembera, Vrchlický. Napsal Poe a taky trochu DREJG.
Vstupné 50,-

Pátek 17.6.2022 - Raut: Geisslers Hofkomoedianten (Kuks, Praha, Náchod)
19.00 okolí Jiráskova gymnázia
Ladies and gentlemen! We show for you - and for me - and for fourmi fourmidable - we show you de La Fontaine show! Přijměte pozvání na večírek do vybrané společnosti zajíce, vlka, jelena a Lafontány. Mezinárodní kabaret se zvířecími maskami, předmětovými loutkami, houskami, chlebem a živou hudbou! Geisslers v režii jednoho z nejosobitějších a nejvýraznějších loutkářů současného divadla Matiji Solceho. Na motivy známých i méně známých bajek francouzského básníka Jeana de La Fontaine.
Vstupné 90,- v předprodeji, 110,- na místě

Neděle 19.6.2022 - Michel čili Lístek na sny: JAMU (Brno)
19.00 Jiráskovo gymnázium
Mladý knihkupec Michel z Paříže přijíždí do přístavního městečka. V něm uslyší z okna domku na nábřeží zpívat krásnou dívku, do které se okamžitě bezhlavě zamiluje. Večer ale nasedne na vlak a odjíždí. Záhy ovšem mladý knihkupec Michel z Paříže přijíždí do přístavního městečka. V něm uslyší z okna domku na nábřeží... Nábřeží je tady. A hotel U Námořníka? Ten je taky tady! ...zpívat krásnou dívku, do které se okamžitě bezhlavě zamiluje. To si tu, pane, myslí každý. Večer ale nasedne na vlak a odjíždí. Záhy ovšem mladý knihkupec jmenuji se Michel přijíždí do přístavního městečka. Je tu jenom loď, jejímž kapitánem jsem já. Tahle ulice... Tenhle dům... Ale kde je to okno? V něm uslyší z okna a nechte nás na pokoji! Není to dost podivuhodné, dost nadpřirozené? Večer ale nasedne na veliké plachetnici se mi v dáli láska ztrácí, zda-li se mi někdy vrátí, jak se každý večer hvězdy vrací? Julietto! Na motivy surreálné divadelní hry Julietta čili Snář Georgese Neveuexe a možná i opery Bohuslava Martinů napsal exDREJG Vojtěch Balcar.
Vstupné 70,-

Čtvrtek 23.6.2022 - Putin lyžuje /hra o zrození vraha/: Divadlo Líšeň (Brno)
19.00 Stan Stage v parku u kostela sv.Michala
Hrajeme na podporu Ukrajiny. Vzdáváme hold nesmírné odvaze čelit zákeřné válce. Na počest všem, kteří padli při obraně své země před zločincem z Kremlu, který má na rukou i krev tisíců vojáků vracejících se do Ruska v rakvích. Hrajeme na počest Anny Politkovské, ruské novinářky, která zrození vraha přesně pojmenovala a zaplatila za to vlastním životem. Představení, které v současné chvíli nabývá nového významu.
Vstupné 100,- v předprodeji, 120,- na místě

Středa 29.6.2022 - 5. Antikvariátní večírek: Společnost antikvariátních večírků
17.00 Antikvariát Hora
Stát se může cokoli mezi černou a bílou. Tiskařská čerň, bílý papír a bílé víno.
Vstupné dobrovolně vysoké

Čtvrtek 30.6.2022 - Černobílá tečka: PřE.K.vapení a Der Šenster Gob
18.00 Kavárna Láry Fáry/ Bisto Pecka/
Balkánské černobílé filmové překvapení a koncert Der Šenster Gob - pražské akustické hudební skupiny zaměřující se na romskou, židovskou a další východoevropskou lidovou hudbu. Skupina propojuje širokou škálu stylů od starých klezmerových nápěvů po novější cigánské jazzové písně, v energických úpravách, avšak s respektem k tradicím. Der Šenster Gob od počátku své existence cestuje po celé Evropě, v roce 2021 měl na kontě již přes 450 koncertů ve 24 státech.
Vstupné 90,-

 

 

 

 

 

 

 




Přílohy:

Deset deka festival     (33972_1382813515.jpg / 0,33 MB)