Dnes
Teplota: 7.8 °C

06.10.2021   Nebezpečná místa pro přecházení

Zasláno: 05.10.2021
Zveřejněno: 06.10.2021

Obsah:

Dobrý den,

vyfotila jsem dvě velmi nebezpečná místa pro přecházení dokonce i s přebíhajícím člověkem. Jsou to místa, kde každý z nás vždy dává přednost chodci anebo sám přebíhá. Za mně tam rozhodně chybí bezpečný přechod, jiné přechody jsou daleko.
Jedno místo je mezi kadeřnictvím a Kebabem přes silnici, která vede od centra na Kramolnu a druhé místo je u Penny marketu v Bělovsi, kde přebíhají lidé ze sídliště a na kopečku k obchodu dokonce mají vyšlapané cestičky.
Děkuji, Janča

Zpracováno:

Předáno k vyjádření paní Ing. Konárkové, vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství.


Vyjádření:
12.10.2021

Vážená paní,

 

obě Vámi uváděná místa jsou na komunikacích, které nejsou v majetku města Náchoda. U Kebabu se jedná o silnici III. třídy ve správě Správy silnic KHK p. o. Možnost úpravy toho to místa s nimi a Policií ČR, DI Náchod, která k případné úpravě musí vydat stanovisko, projednáme.

U Penny Marketu v Bělovsi se jedná o silnicí I. třídy ve správě ŘSD. Možnost zřízení přechodu v tomto místě byla již několikrát projednána. Bohužel vybudovat přechod v tomto místě není zatím možné, jelikož na přechod musí navazovat chodníky a pozemky na obou stranách komunikace jsou ve vlastnictví soukromých osob.

 

S přáním pěkného dne

 

Ing. Jan Balcar
odbor dopravy a silničního hospodářství



u_2723.jpg
a_2723_72155332.jpg