Sobota, 14.07.2018Údajný opilec na nádraží

Údajný opilec na nádraží


 

 

 V pátek 13.7. v odpoledních hodinách přijala stálá služba městské policie hlášení, že se na nádraží mezi lidmi motá opilý muž. Na místo byla vyslána hlídka. Hlídka zjistila, že muž není opilý, ale jedná se o diabetika a začíná u něho hypoglykemický šok.

 

Mezi typické příznaky hypoglykemického šoku patří bušení srdce, zvýšená únava až slabost, která může být spojena s bolestí nebo dokonce s točením hlavy, celkovou nevolností a pocitem na omdlení. Pacient dále může být celkově dezorientovaný, pociťovat hlad, být bledý a studený potem, trpět poruchami jemné motoriky nebo křečemi. Ke křečím ve spojení s bezvědomím dochází zpravidla při absolutním deficitu glukózy. Pacient nemusí upadnout jen do bezvědomí, ale také do kómatu. Někteří pacienti mohou být dokonce i agresivní. Vzhledem k některým z uvedených příznaků bývají pacienti s hypoglykemickým šokem někdy mylně považováni za podnapilé.

 

V rámci první pomoci strážníci nemocnému neprodleně poskytli sladkost a nechali jej odpočinout ve služebním vozidle. Stav muže se po nějaké době vrátil do normálního stavu, strážníkům poděkoval a odešel.


Další zprávy /