Dnes
Teplota: 6.4 °C

Čtvrtek, 15.04.2021Ulice Purkyňova v Náchodě projde rozsáhlou rekonstrukcí – od 19. 4. 2021

Ulice Purkyňova v Náchodě projde rozsáhlou rekonstrukcí – od 19. 4. 2021


V pondělí 19. dubna bude zahájena dlouho očekávaná rekonstrukce komunikace v ulici Purkyňova v Náchodě, která potrvá do 31. srpna 2021.

V současné době je tato komunikace dvoupruhová s oboustranným chodníkem (část jen s jednostranným chodníkem). Za chodníkem se nachází zeleň, podezdívky plotů a obvodové zdi obytných domů. Během rekonstrukce dojde k opravě komunikace a chodníků, úpravě jejich šířky a vytvoření parkovacích pruhů včetně odvodnění všech zpevněných ploch. Součástí stavebních úprav je i rekonstrukce veřejného osvětlení.

Zhotovitelem této investiční akce za bezmála 16 mil. Kč (15.943.162,13 Kč včetně DPH) je firma M - SILNICE, Pardubice, projektantem firma Hauckovi, s.r.o., Česká Skalice.

Hlavním stavebním záměrem je tedy v rámci této rozsáhlé rekonstrukce výstavba parkovacího pruhu s podélným stáním pro osobní automobily podél jízdních pruhů a výměna konstrukce vozovky a chodníků. Začátek opravovaného úseku v délce 553 metrů je na křižovatce ul. Němcové, resp. Bartoňova. Konec úseku je před křižovatkou s ulicí Dobrošovská.

Parkovací pruhy jsou navrženy střídavě po obou stranách komunikace ve vybraných vhodných místech, povrch bude ze zámkové vsakovací dlažby. Stávající chodník v místech parkovacích pruhů se odsune za parkovací pruh a bude z betonové zámkové dlažby.

 

DOPRAVNÍ OMEZENÍ související se stavbou:

Stavební práce budou probíhat za úplné uzavírky místní komunikace v ul. Purkyňova.

  • V období od 19. 4. do 22. 8. 2021 bude uzavřena část ul. Purkyňova v úseku od křižovatky s ul. Nemocniční po křižovatku s ul. Dobrošovskou.
  • V období od 5. 7. do 22. 8. 2021 bude uzavřena celá ulice Purkyňova v úseku od křižovatky s ul. Bartoňovou a Němcové po křižovatku s ul. Dobrošovskou.
  • V období od 23. 8. do 31. 8. 2021 bude v případě potřeby stanovena časová rezerva pro nepředpokládané stavební práce vyvolané při stavbě.

 

Objízdná trasa ve směru jízdy od nemocnice je vedena ulicí Bartoňova a Němcové na okružní křižovatku se silnicí I/33 (u Slávie), dále po silnici I/33 - ul. Pražská, následně před čerpací stanicí pohonných hmot vpravo po ul. Palachova, dále opět vpravo po ul. Dobrošovská a poté po místních komunikacích v ul. Vojanova, Březinova, Alšova, Smetanova, Orlická a Nemocniční. V opačném směru jízdy bude objízdná trasa vedena z ul. Nemocniční do ul. Zborovská a dále po stejných komunikacích.

Děkujeme za dodržování dopravních opatření v průběhu stavby, na jejímž konci bude opravená jedna z důležitých páteřních komunikací v našem městě.

 

 


Ulice Purkyňova v Náchodě projde rozsáhlou rekonstrukcí – od 19. 4. 2021 Ulice Purkyňova v Náchodě projde rozsáhlou rekonstrukcí – od 19. 4. 2021

Ulice Purkyňova v Náchodě projde rozsáhlou rekonstrukcí – od 19. 4. 2021 Ulice Purkyňova v Náchodě projde rozsáhlou rekonstrukcí – od 19. 4. 2021

Další v galerii 4

Další zprávy /