Dnes
Teplota: 13.5 °C

Úterý, 20.12.2022Stavba obchvatu Náchoda má už konkrétní „jízdní řád“

Stavba obchvatu Náchoda má už konkrétní „jízdní řád“


Dnešní jednání s vedením Ředitelství silnic a dálnic Hradec Králové a projektanty je jasným důkazem, že stavba obchvatu Náchoda je pro stát prioritou a přípravy se blíží do finále.

 

A jaký je aktuální „jízdní řád"?

  • V lednu 2023 budou vydány první demoliční výměry na stavby v trase obchvatu. Vlastní demolice objektů proběhnou v druhé polovině roku.
  • Souběžně bude probíhat příprava území včetně záchranného archeologického výzkumu (soutěž na dodavatele 1/2023, bezprostředně pak zahájení realizace) a kácení (4. čtvrtletí 2023).
  • Stavební řízení na jednotlivé dílčí části stavby budou zahájena v prvním čtvrtletí 2023.
  • V návaznosti na všechny přípravné práce v prostoru budoucí stavby je předpokladem zahájení vlastních stavebních prací na stavbě komunikace na konci roku 2024.

 

Stavba obchvatu Náchoda, která bude probíhat cca tři roky, je tak realitou. První stavební dělníky na přípravě území uvidíme již na jaře 2023!

 

„Tyto informace jsou dalším vánočním dárkem pro nás Náchoďáky a pro všechny, kteří na tuto důležitou dopravní stavbu na východě Čech čekají už opravdu mnoho let," uvedl starosta Jan Birke a dodal: „Pro mě osobně je to výsledek mnoha let velmi pečlivých příprav, složitých jednání i rozhodnutí a chci poděkovat všem, kteří vytrvale a systematicky tuto stavbu podporují. Do jisté míry je to i jakýmsi zadostiučiněním všem, kteří už nevěřili. Obchvat Náchoda bude!"

 

 


Stavba obchvatu Náchoda má už konkrétní „jízdní řád“ Stavba obchvatu Náchoda má už konkrétní „jízdní řád“

Stavba obchvatu Náchoda má už konkrétní „jízdní řád“ Stavba obchvatu Náchoda má už konkrétní „jízdní řád“

Další v galerii 5

Další zprávy /