Dnes
Teplota: 3.8 °C

Čtvrtek, 28.06.2018Zprávy z infocentra

Zprávy z infocentra


V letošním roce si v celé republice připomínáme 100. výročí vzniku ČSR. Rovněž v Městském informačním centru jsme se do těchto oslav zapojili.

Milovníci knih a také historie si u nás mohou zakoupit novou retrozáložku s historickými fotografiemi budov, které byly v Náchodě vystavěny v období první republiky. Záložka je stylově zakončena stužkou v barvě trikolory. Cena činí 25 Kč.

Motivy náchodských domů jsou také ke zhlédnutí na výstavě, která upozorňuje na stavby, které byly ve městě postaveny v letech 1918-1938, a jež jsou zajímavé ať už svým vzhledem či je vystavěli významní architekti té doby. Jedná se například o budovu městské knihovny, pošty nebo sokolovny. Výstava je pro vás přístupná do konce října na Masarykově náměstí. Zároveň byla vydána brožura, která shrnuje informace i fotografie z výstavy a jež je k dispozici v informačním centru nebo na podatelně Městského úřadu Náchod na Masarykově náměstí.

Pro sběratele turistických známek jsme nechali vytvořit pro naše město výroční známku ze speciální edice věnovanou právě výročí vzniku ČSR, kde na jedné straně je vyobrazena budova nové radnice a na druhé straně T. G. Masaryk. V prodeji je za cenu 35 Kč.

Jako vzpomínka na významnou osobnost Náchoda bylo vyrobeno razítko s podobiznou Dr. Josefa Čížka, který byl nejenom starostou města, ale zasloužil se také o rozvoj kulturního života ve městě. Razítko si můžete dát do svého deníčku v informačním centru na Masarykově náměstí.

 


Zprávy z infocentra Zprávy z infocentra

Další zprávy /