Dnes
Teplota: 1.0 °C

Čtvrtek, 07.04.2022DÍKY ZA VŠE, LYDIE!

DÍKY ZA VŠE, LYDIE!


V úterý 5. dubna 2022 se v Městském divadle Dr. J. Čížka uskutečnil vzpomínkový večer na paní Lydii Bašteckou s příznačným názvem ...DÍKY ZA VŠE, LYDIE!

Během večera, kterým provázeli Lucie Peterková a Štěpán Macura, zazněly autentické vzpomínky kolegů a lidí blízkých jejímu srdci, doplněné fotografiemi a dalším obrazovým materiálem ze života této energické ženy.

Také hudební doprovod byl opět velmi blízký jejímu srdci - vystoupili: Komorní soubor Škroup z Lázní Bohdaneč, šansonová kapela 6 NaChodníku, klavíristka ZUŠ Náchod Olena Ivaněnko a pěvecký sbor Hron. Zavzpomínat na tuto mimořádnou ženu a její stopu napříč celým regionem přišel ředitel náchodského archivu Jaroslav Čáp, Aleš Fetters, Petr Vlček, Ctibor Košťál, Milan Poutník a další. Zaplněný velký sál městského divadla se tak na jeden večer stal místem pro důstojnou a milou vzpomínku na ženu, která nás v tichosti opustila v březnu loňského roku, v době, kdy bylo velmi složité se s ní náležitě rozloučit. Rodina, blízcí přátelé, známí, kolegové, široká veřejnost - všichni, kdo si paní Lydie vážili, tak měli možnost zavzpomínat.

V závěru večera byla představena nová publikace „Toulky náchodskou minulostí s Lydií Bašteckou", kterou vydalo město Náchod a zakoupíte ji v Městském informačním centru na Masarykově náměstí za 350 Kč.

...DÍKY ZA VŠE, LYDIE! a DÍKY všem, kteří se podíleli na organizaci a přípravě večera🤗

Za fotografie děkujeme p. Martinu Hurdálkovi, za tisk nové publikace panu ing. Vlastimilu Čejchanovi.

 

 


DÍKY ZA VŠE, LYDIE! DÍKY ZA VŠE, LYDIE!

DÍKY ZA VŠE, LYDIE! DÍKY ZA VŠE, LYDIE!

Další v galerii 12

Další zprávy /