Dnes
Teplota: 5.7 °C

Pondělí, 25.04.2022Komentovanou procházku Bělovsí si užilo téměř 40 návštěvníků

Komentovanou procházku Bělovsí si užilo téměř 40 návštěvníků


V sobotu 23. dubna proběhla první komentovaná procházka Bělovsí s Richardem Švandou, který v dobovém oděvu příslušníka pohraniční stráže přivítal před Vilou Komenský téměř 40 účastníků. Na ty čekal přibližně 1,5 km dlouhý okruh, doplněný poutavým výkladem o zajímavých příbězích z běloveské historie, ale také současnosti.

V areálu Malých lázní návštěvníci vyslechli nevšední historky ze života náchodských pašeráků. Poté se přesunuli na most přes řeku Metuji, kde se dozvěděli o vzniku jejího názvu, a pokračovali ulicí Promenádní k areálu starých lázní. Tam je čekaly zajímavé příběhy z historie zdejšího lázeňství, zájemci mohli nahlédnout také do Muzea lázeňství v Jiráskové statku. Po krátké prohlídce se skupina vydala na zpáteční cestu se zastávkami u fotbalového stadionu, běloveského mlýna a hasičské zbrojnice. Po téměř dvouhodinovém putování byla procházka zakončena opět v areálu Malých lázní.

Všem zúčastněným děkujeme za aktivní účast a pohodovou přátelskou atmosféru. Vzhledem k velkému zájmu se můžete na komentované procházky těšit i v budoucnu.

 

 


Komentovanou procházku Bělovsí si užilo téměř 40 návštěvníků Komentovanou procházku Bělovsí si užilo téměř 40 návštěvníků

Komentovanou procházku Bělovsí si užilo téměř 40 návštěvníků Komentovanou procházku Bělovsí si užilo téměř 40 návštěvníků

Další v galerii 5

Další zprávy /