Dnes
Teplota: 13.8 °C

Středa, 11.05.2022Jubilejní 50. ročník festivalu Camerata Nova Náchod je v plném proudu

Jubilejní 50. ročník festivalu Camerata Nova Náchod je v plném proudu


V letošním roce festival komorní hudby Camerata Nova Náchod vstoupil do svého úžasného 50. ročníku. Tyto koncerty neprofesionálních komorních sdružení, instrumentálních i vokálních těles se těší stále větší přízni veřejnosti.

Slavnostní zahájení proběhlo 2. května 2022 v Městském divadle Dr. J. Čížka, kde vystoupil Komorní orchestra Slávy Vorlové pod taktovkou Josefa Vlacha. Další program proběhl v kostele sv. Barbory v Otovicích (6. května), kostele Nanebevzetí Panny Marie v České Skalici (7. května) a kostele sv. apoštolů Petra a Pavla na Novém Hrádku, kde se postupně představili interpreti Polyfonního sdružení Nové Město n.M., Pěvecký sbor Amicitia ZUŠ Broumov, Komorní orchestr UHK, Pardubický komorní orchestr, FlautiNa ZUŠ Náchod a Komorní uskupení ZUŠ Hronov.

 

Festivalové dny se následující víkend blíží do svého finále a to hned třemi koncerty:

 

pátek 13. května, 19 hodin, kostel Nejsvětější Trojice (Nové Město n.M.) - vystoupí Šporkovo Trio z Prahy a Chorea Corcontica z Trutnova,

 

sobota 14. května, 19 hodin, kostel sv. Jakuba (Č. Kostelec) - vystoupí Smyčcový orchestr z Jeseníku,

 

závěrečný koncert festivalu v neděli 15. května, 18 hodin, kostel sv. Vavřince (Náchod) - vystoupí Zvonky Dobré zprávy z Kateřince a Smyčcový orchestr ZUŠ Náchod.

 

Přijměte naše pozvání a dopřejte si krásný zážitek.

 


CNN 2022 CNN 2022

CNN 2022 a CNN 2022 a

Další v galerii 3

Další zprávy /