Dnes
Teplota: 6.0 °C

Úterý, 31.05.2022Slavnostní ukončení Akademie

Slavnostní ukončení Akademie


V pondělí 30. května 2022 se v obřadní síni náchodské radnice uskutečnilo slavnostní ukončení výuky pohybového, výtvarného a hudebního programu. Kvalitní lektory a krásné prostory zajišťovala po dobu čtyř semestrů Základní umělecká škola Náchod. Starosta Jan Birke a místostarosta Jan Čtvrtečka pogratulovali společně s ředitelem ZUŠ Zbyňkem Mokrejšem a paní učitelkou Marií Cíchovou účastníkům jednotlivých oborů akademie a předali jim dárek jako ocenění za jejich odvahu a chuť se dále vzdělávat. Součástí slavnostního ukončení byla i výtvarná výstava a hudební koncert účastníků výuky v ZUŠ Náchod.
Výuka v ZUŠ Náchod byla v posledních letech podpořena kromě města Náchoda i z Česko-polského projektu „Přeshraniční mezigenerační integrace", který byl zaměřen na mezigenerační propojení v tomto případě studentů akademie a představoval skvělou příležitostí pro další zážitky a nová přátelství. Na začátku je jistě potřeba i značná dávka odvahy, ale pod vedením učitelů z náchodské ZUŠ se rozhodně není potřeba ničeho obávat.
Projekt je spolufinancován z prostředků Evropské unie - Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFRR) a státního rozpočtu ČR prostřednictvím INTERREG V-A Česká republika - Polsko 2014-2020.
Projekt sice k 30. 6. 2022 končí, nicméně vedení města bude dále seniory i mládež v Náchodě podporovat.

 


Akademie 60+ Akademie 60+

Akademie 60+ Akademie 60+

Další v galerii 10

Další zprávy /