Dnes
Teplota: 3.8 °C

Středa, 06.09.2017Začátek nového školního roku přinesl Městu Náchod milou povinnost

Začátek nového školního roku přinesl Městu Náchod milou povinnost


Přivítání nových dobrovolníků Evropské dobrovolné služby se již stalo milou povinností. Dobrovolníci se setkali s panem místostarostou Ing. Janem Čtvrtečkou a paní místostarostkou Ing. Pavlou Maršíkovou, kteří přivítali dobrovolníky v obřadní síni náchodské radnice ve středu 6.září 2017. Na roční pobyt přijeli mladí lidé z Německa, Rakouska, Španělska, Francie, Litvy, Belgie a Ukrajiny.

Pobyty dobrovolníků organizuje Středisko volného času Déčko Náchod již od roku 2006. V rámci projektu Erasmus + financovaného Evropskou unií každoročně narůstá počet mladých lidí, kteří zavítají na Náchodsko.

Dobrovolníci se těší do základních škol Náchod-Plhov, Dolní Radechová, Žďárky, ZŠ Komenského Nové Město nad Metují, a také do DDM Domino Hronov, DDM Rychnov nad Kněžnou a neziskové organizace Dobrá Dědina Šonov.

Dětem a mládeži v Královéhradeckém kraji se díky komunikaci s dobrovolníky zkvalitní a zpestří výuka cizích jazyků, ale také se učí toleranci a respektu k jiným kulturám. Dobrovolníci si naopak odnesou pedagogické znalosti a dovednosti, naučí se základům češtiny a zlepší si komunikaci v angličtině.

 

 


Přivítání nových dobrovolníků Evropské dobrovolné služby Přivítání nových dobrovolníků Evropské dobrovolné služby

Přivítání nových dobrovolníků Evropské dobrovolné služby Přivítání nových dobrovolníků Evropské dobrovolné služby

Další v galerii 5

Další zprávy /