Dnes
Teplota: 9.9 °C

Středa, 18.10.2017Komenda v Londýně

Komenda v Londýně


Ve dnech 1. - 5. října 2017 se 40 žáků Základní školy Komenského v Náchodě zúčastnilo studijně - poznávacího zájezdu do hlavního města Velké Británie - Londýna a jeho okolí.

Program akce byl doslova nabitý a také velmi náročný. Ale rozhodně stál za to. První den v Londýně patřil prohlídce zajímavých míst a významných památek  - vyhlídkového kola London Eye, budov Parlamentu s věží Big Ben, Westminsterského opatství, královského sídla Buckingham Palace, náměstí Picadilly a Trafalgar. Chybět nemohla ani Čínská čtvrť a zastávka na nákup suvenýrů. Prohlídku města pak žáci zakončili v Přírodovědném muzeu, kde mohli, mimo jiné, shlédnout sbírku koster dinosaurů nebo expozici simulující zemětřesení.

Následující den účastníci zahájili prohlídkou malebného městečka Windsor, kde se nachází rezidence královské rodiny a univerzitní město Oxford. Asi nejvíce zajímavá byla prohlídka koleje Christ Church College s jídelnou, kterou známe z filmu Harry Potter.

Poslední den bylo na programu opět hlavní město. Katedrála sv. Pavla a oblast výškových budov City, pevnost Tower, výškové lávky s proskleným dnem mostu Tower Bridge. To vše zakončeno nádhernou vyhlídkou na Londýn ze střechy mrakodrapu přezdívaného Walkie Talkie (Vysílačka)z výšky 160 metrů. Následoval přesun lodí po řece Temži do oblasti Greenwich, kde proběhla prohlídka kdysi nejrychlejší plachetnice Cutty Sark a procházka parkem ke Královské observatoři s nultým poledníkem. Po tomto nádherném zážitku následovala již cesta podmořským tunelem domů.

Po celou dobu probíhalo ubytování v hostitelských rodinách.  Žáci si tak mohli procvičit angličtinu a poznat anglické prostředí.

Poznávací zájezd se vydařil. Žáci viděli mnoho památek, dozvěděli se nové informace a poznali život v anglických rodinách. Především si ale přivezli spoustu nezapomenutelných zážitků. Velké poděkování patří i cestovní agentuře Jana Hudková, která celý zájezd organizačně zajistila k naprosté spokojenosti všech účastníků. Už nyní se proto současní osmáci těší na říjen 2018, kdy by se měl uskutečnit opět školní poznávací zájezd do této nádherné lokality.


Komenda v Londýně Komenda v Londýně

Další zprávy /