Dnes
Teplota: 8.4 °C

Pátek, 17.11.201717. listopad v Náchodě

17. listopad v Náchodě


V pátek 17. listopadu 2017, v den státního svátku, který je symbolem boje za svobodu a demokracii, uctili představitelé města Náchoda - starosta Jan Birke, místostarostové Pavla Maršíková a Jan Čtvrtečka, radní Eva Nováková a zastupitelé - Denisa Pokorná, Petr Jirásek, Jan Ježek, František Majer a Věra Svatošová a veřejnost - společně se zástupci místní organizace Konfederace politických vězňů památku událostí 17. listopadu 1989.

V dopoledních hodinách položili společně květiny a zapálili svíčky již tradičně u pomníku umučeným vězňům v blízkosti budovy okresního soudu a následně u morového sloupu (sousoší Nejsvětější Trojice) na Masarykově náměstí.

„Těší mě, že si letos připomínáme události 17. listopadu 1989 ve větším počtu představitelů nejen města, ale i veřejnosti. Rok o roku je stále důležitější vzpomínat na to, že demokracie, ve které žijeme, nebyla a není samozřejmostí," připomněl starosta Jan Birke a poděkoval všem přítomným za účast.

Zástupci místní organizace Konfederace politických vězňů také připomněli památku svého dlouholetého člena a předsedy Rudolfa Macka, který zemřel 18. 11. 2012.


17. listopad v Náchodě 17. listopad v Náchodě

17. listopad v Náchodě 17. listopad v Náchodě

Další v galerii 9

Další zprávy /