Dnes
Teplota: 11.9 °C

Pondělí, 16.07.2018Město Náchod se dohodlo s Královéhradeckým krajem na financování řešení parkování u nemocnice

Město Náchod se dohodlo s Královéhradeckým krajem na financování řešení parkování u nemocnice


V návaznosti na řadu jednání o nutnosti řešení neutěšeného stavu parkování pro zaměstnance a návštěvníky náchodské nemocnice během její modernizace se podařilo vedení města vyjednat s krajem způsob řešení.

„Pana hejtmana jsem požádal o projednání v radě kraje. Konkrétní řešení jsme navrhli, je však nutné, aby se kraj podílel na jeho realizaci finančně," uvedl starosta Jan Birke a dodal: „Od minulého týdne slouží občanům plocha v docházkové vzdálenosti u sportovní haly „Plechovka", tj. 20-23 parkovacích míst pro osobní vozidla, dalších 15 parkovacích míst vybudujeme v ulici Nemocniční a 75 + 3 místa pro imobilní občany vzniknou v prostoru mezi horním a dolním areálem nemocnice."

Souběžně probíhá příprava na vybudování zálivu pro autobusovou zastávku přímo u nemocnice, jehož dokončení předpokládáme do konce prázdnin, tak, aby od září mohla místní městská hromadná doprava fungovat v rozšířeném režimu právě pro návštěvníky nemocnice.

Krajští radní dnes projednali situaci na své poradě a jsou připraveni krýt vícenáklady se zřízením záchytných odstavných ploch městu Náchod. S kolegou radním pro oblast investic a rozvoje Václavem Řehořem intenzivně spolupracujeme s městem Náchod na přípravě opatření a po jednání rady kraje dnes mohu potvrdit, že budeme refundovat individuální dotací realizaci všech zmíněných opatření," potvrdil dobrou zprávu pro Náchoďáky náměstek hejtmana pro zdravotnictví a náchodský zastupitel Aleš Cabicar.

Na základě tohoto řešení, kdy město Náchod ve spolupráci s krajem zrealizuje vybudování cca 115 nových parkovacích míst, bude možné vyhovět i obyvatelům přilehlých ulic, kteří se nyní potýkají s komplikovanou dopravní obslužností svých nemovitostí.

„Není možné, aby stavba probíhala na úkor místních obyvatel, proto jsem velmi rád a vítám efektivní spolupráci s kolegy radními z Královéhradeckého kraje. V relativně krátké době se díky jejich vstřícnosti povedlo zajistit realizaci řešení, tj. vybudování náhradního parkování, na základě čehož můžeme omezit parkování v ulicích Nemocniční, Smetanova, Purkyňova, Zborovská, Orlická, Praizlerova, Svolinského a Alšova pouze pro jejich obyvatele", dodal náchodský starosta Jan Birke.

 


Situace - parkování Bartoňova_1 Situace - parkování Bartoňova_1

Situace - parkování Bartoňova_2 Situace - parkování Bartoňova_2

Další v galerii 3

Další zprávy /