Dnes
Teplota: 5.9 °C

Pondělí, 04.02.2019O posílení zdravotnického personálu jednal starosta Birke s ředitelkou nemocnice

O posílení zdravotnického personálu jednal starosta Birke s ředitelkou nemocnice


Dnešek byl ve znamení jednoho z prvních pracovních jednání starosty Náchoda Jana Birke s ředitelkou náchodské nemocnice Ing. Ivanou Urešovou, MBA, od schválení Memoranda o spolupráci mezi městem a nemocnicí (28. 1. 2019).

„A hned jsme řešili vážná témata. Jedním z nich je aktuálně kritický nedostatek zdravotních sester na oddělení chirurgie. Jsem rád, že jsem mohl být přítomen jednání paní ředitelky s panem primářem MUDr. Jaroslavem Vokůrkou. Po vzájemné debatě se oba shodli na v tuto chvíli jediném konstruktivním řešení pro stávající personál, kterému za současných podmínek jiná než finanční injekce nepomůže. Z dlouhodobého pohledu přiloží samozřejmě ruku k dílu i město," komentoval setkání starosta Jan Birke.

Právě pomoc při řešení nedostatku zdravotních sester je jedním z hlavních důvodů založení Nadačního fondu pro podporu náchodské nemocnice, který má na stipendia pro nelékařský personál vyčleněno téměř 1,8 mil. Kč z Královéhradeckého kraje.

Těším se na další spolupráci, těch témat, kde jako město můžeme pomoci, je opravdu mnoho. V nejbližších dnech se sejdu také s ředitelem Střední odborné školy sociální a zdravotnické - Evangelické akademie v Náchodě Mgr. Davidem Hanušem a budeme řešit, jak motivovat studenty k nástupu a praxi právě v místní nemocnici. Záleží mi jako starostovi na tom, aby tito absolventi zůstávali a pracovali v Náchodě, potřebujeme je," dodal Birke.


ONN ONN

Další zprávy /