Dnes
Teplota: 17.2 °C

Pondělí, 25.02.2019Nadace ocenila náchodské osobnosti kultury a sportu

Nadace ocenila náchodské osobnosti kultury a sportu


Kulturní a sportovní nadace města Náchoda udělila již tradičně na Reprezentačním plese města Náchoda v sobotu 23. února 2019 v náchodském Beránku ocenění za příkladnou reprezentaci města v oblasti kultury a sportu. Ocenění předal starosta Jan Birke společně s předsedou správní rady nadace Pavlem Sobotkou.

 

Cenu talent v oblasti sportu za rok 2018 získal:

  • Dorostenecký oddíl házenkářů

Ve městě Náchod se, kromě jiných sportů, vždy hrála i skvělá házená. Řady úspěchů a skvělých výsledků v minulosti dosáhli jak muži, tak dorostenecké kategorie. Zatím posledním úspěchem je postup mladších dorostenců z Náchoda, po asi šesti letech, do jejich nejvyšší soutěže - dorostenecké extraligy. Zápas od zápasu se tahle parta dvanácti kluků rvala o každý bod a čím dál více tajně snila svůj sen. A právě jeden jediný bod rozhodl o celkovém vítězství v 2. lize a jejich sen se stal skutečností. Tak tady je máte, partu kluků, kteří jsou hrdí na to, že jsou Náchoďáci. Sestava: Tomáš Beránek, Daniel Fišer, Jiří Fišer, Adam Joudal, David Katuš, David Komárek, Zdeněk Krčál, Tomáš Lipovský, Lukáš Novohradský, Jan Pavlík, Ondřej Pitřinec, Jan Zetek a trenér David Novohradský, vedoucí týmu Petr Lipovský. Gratulujeme!

 

Cena v oblasti sportu za rok 2018 byla předána:

  • Patriku Kliglovi - reprezentantovi v požárním sportu

Patrik se narodil v červnu 1997 jako jedno z dvojčat rodičům, kteří byli od dětství členy sdružení dobrovolných hasičů. Možná právě tato skutečnost předurčila, že i on se záhy společně s bratrem Lukášem začal aktivně zajímat o hasičskou činnost. Už od útlého dětství se oba bratři motali kolem hasičů nejen v Bělovsi, ale i na okrese Náchod, kde jejich otec Milan zastává funkci vedoucího okresní odborné rady mládeže.

Od této doby již uplynulo mnoho vody v náchodské řece Metuji a Patrik během toto času posbíral mnoho úspěchů a medailí v požárním sportu nejen za hranicemi našeho města, našeho kraje, ale i za hranicemi naší země. Děkujeme za skvělou reprezentaci!

 

Cenu v oblasti kultury za rok 2018 byla udělena:

  • hudebnímu uskupení Malina Brothers

Bratři Malinové, tedy banjista Luboš, kytarista Pavel a houslista Josef, se společně sešli na pódiu v unikátním projektu nazvaném Malina Brothers, ke kterému přizvali ještě kontrabasistu Pavla Peroutku, taktéž Náchodského rodáka. Za několik posledních dekád se objevili jako hudebníci či producenti snad na všech důležitých albech tohoto žánru u nás. Mimo jiné spolupracovali s Robertem Křesťanem, Pavlem Bobkem, Věrou Martinovou, Charliem McCoyem a dalšími. Mají za sebou stovky koncertů v ČR i v USA, natočili tři řadová CD. V současné době připravují exkluzívní koncert v brněnském Sono centru, kterého se zúčastní jako host Kateřina García a Charlie McCoy. Koncert bude natáčet Česká televize a vyjde z něj živé CD a DVD k 10. výročí vzniku Malina Brothers v roce 2020. Děkujeme za obohacování nejen náchodské kulturní scény!

 

Všem oceněným blahopřejeme!

 


Malina Brothers Malina Brothers

Patrik Kligl Patrik Kligl

Další v galerii 3

Další zprávy /