Dnes
Teplota: 6.9 °C

Pátek, 01.11.2019Déčkaři mají nové odpadkové koše a lavičky

Déčkaři mají nové odpadkové koše a lavičky


Ve čtvrtek 31. října navštívili starosta Jan Birke a místostarosta Jan Čtvrtečkou Středisko volného času Déčko Náchod. Návštěvu zahájili prohlídkou veřejného parku, kde byly oběma představeny novinky. Jednou z nich jsou odpadkové koše na tříděný odpad. „Koše se nám podařilo získat díky projektu Be a change v rámci programu Erasmus+," uvedla Daria Sitko, koordinátorka evropských projektů SVČ Déčko Náchod. „Smyslem tohoto projektu je motivace ke změně životního stylu směrem k ekologii. Zaměřujeme se především na omezení spotřeby plastu. Doufáme, že návštěvníci parku Déčka koše využijí a pomohou tak malými krůčky k větším změnám," dodala Sitko.

Starosta a místostarosta si poté prohlédli nově vybudované lavičky umístěné u zadního vchodu do budovy Déčka. Posezení bylo zvelebeno díky prostředkům z projektu Mládí aktivně financovaného Královéhradeckým krajem. Město Náchod k tomu zajistilo potřebnou úpravu terénu. Na výrobě těchto laviček se podíleli mladí lidé z Klubu aktivní mládeže - Erasmáci ze SVČ Déčko Náchod. U laviček zrovna probíhalo opékání buřtů, kterého se účastnili právě Erasmáci a evropští dobrovolníci.

Nakonec nahlédli přímo do dění v Déčku. Prošli si prvorepublikovou budovu a navštívili kroužky, které zrovna probíhaly - keramiku a street dance. Naskytla se jim tak možnost vidět, jak jsou kroužky v Déčku koncipovány.


Déčkaři mají nové odpadkové koše a lavičky Déčkaři mají nové odpadkové koše a lavičky

Déčkaři mají nové odpadkové koše a lavičky Déčkaři mají nové odpadkové koše a lavičky

Další v galerii 6

Další zprávy /