Dnes
Teplota: 5.8 °C

Pátek, 15.05.2020V Náchodě se vrací život postupně k normálu, město chce podpořit restart podnikatelských aktivit

V Náchodě se vrací život postupně k normálu, město chce podpořit restart podnikatelských aktivit


Náchodští radní se v tomto týdnu zabývali možnostmi podpory pro náchodské občany a podnikatele, které by pomohly ulehčit restartování jejich podnikatelských aktivit omezených v důsledku šíření pandemie onemocnění COVID-19.

„Debata to byla opravdu velmi náročná, protože i při nejlepší vůli je téměř nemožné pomoci všem a zcela bez rozdílu. Ale jak se říká, nejhorší je nedělat nic, proto jsme již v tomto týdnu schválili první konkrétní kroky města," uvedl starosta Jan Birke a dodal, že další formu podpory budou radní diskutovat postupně na dalších jednáních.

V této souvislosti radní pozastavili vybírání místního poplatku za povolené předzahrádky, a to v termínu od 12. 3. 2020 do konce roku 2020. Provozovatelé restaurací tak v letošním roce mohou provozovat předzahrádky bez poplatku a zatěžující administrativy.

Radní také rozhodli, že od 18. 5. 2020 budou znovu zpoplatněna veřejná parkoviště. Náchod je jedním z mála měst, která doposud ještě výběr parkovného neobnovila. „Bereme to jako vstřícný krok vůči občanům do konce nouzového stavu, tj. 17. 5.," vysvětlil starosta.

Od příštího pondělí již bude tedy třeba hradit poplatek za parkování na Masarykově náměstí, Karlově náměstí, na parkovišti v Riegrově ulici, za budovou radnice, u polikliniky v ulici Němcové, na parkovacích plochách v ulici Komenského, v ulici Palachova (u okresního soudu), u Bílé růže a na parkovišti v areálu bývalé Tepny, které spravují Technické služby Náchod.

 

 


Ilustrační foto Ilustrační foto

Ilustrační foto Ilustrační foto

Další v galerii 3

Další zprávy /