Dnes
Teplota: 9.1 °C

Pondělí, 15.03.2021Náchodští senioři v městském zařízení Marie mají ode dneška k dispozici 15 nových postelí

Náchodští senioři v městském zařízení Marie mají ode dneška k dispozici 15 nových postelí


Dnes odpoledne převzali představitelé města Náchoda - starosta Jan Birke a místostarostové Jan Čtvrtečka, Pavla Maršíková a František Majer společně s ředitelem Městského střediska sociálních služeb Marie Jaromírem Vejrychem a vedoucím odboru sociálních věcí MěÚ Náchod Pavlem Schumou celkem 15 nových moderních polohovacích lůžek od společnosti PROMA REHA z České Skalice.

Město Náchod objednalo a nakoupilo celkem 13 postelí včetně nezbytného příslušenství (matrace, hrazdy, polohovací stolky) od místní firmy - PROMA REHA z České Skalice v celkovém objemu 355.500 Kč. Nákup bylo možné uskutečnit díky finančním prostředkům utrženým z prodeje roušek prostřednictvím rouškomatu vloni na jaře. Další dvě lůžka přidala firma jako sponzorský dar. Předání se proto osobně zúčastnil i jednatel společnosti Radek Jakubský.

„Protože je číslo 13 v mnohých zemích považováno za nešťastné, přinášející smůlu, rozhodli jsme se přidat ještě další dvě lůžka, a to jako dar od naší společnosti a zároveň jako naše poděkování Městskému středisku sociálních služeb Marie, a zaokrouhlit tak celkový počet lůžek na 15," uvedl při předání Radek Jakubský, majitel společnosti PROMA REHA.

„Rouškomat pomáhal před rokem všem Náchoďákům, teď pomůže výtěžek z něj našim seniorům zlepšit kvalitu života," uvedl starosta Jan Birke a dodal: „Před rokem byl symbolem solidarity mezi lidmi právě rouškomat. Jsem velmi rád, že ani po roce se solidarita nevytrácí. Proto si velmi vážím, že se k našemu záměru přidala i sama společnost Proma Reha, která je výrobcem těchto kvalitních lůžek, a další dvě přidala jako dar. Opravdu si cením každého, kdo pomáhá, navíc nyní, v této pro nás všechny velmi složité době."

V MěSSS Marie tak mají od dnešního dne nových 15 polohovacích postelí, což představuje významný posun na další desítky let dopředu, protože obnova vybavení probíhá jinak postupně, v řádu jednotek lůžek ročně.

 

 


Náchodští senioři v městském zařízení Marie mají ode dneška k dispozici 15 nových postelí Náchodští senioři v městském zařízení Marie mají ode dneška k dispozici 15 nových postelí

Náchodští senioři v městském zařízení Marie mají ode dneška k dispozici 15 nových postelí Náchodští senioři v městském zařízení Marie mají ode dneška k dispozici 15 nových postelí

Další v galerii 13

Další zprávy /