Dnes
Teplota: -1.5 °C

Čtvrtek, 24.11.2022Z Náchoda putuje 12 elektrocentrál na pomoc obyvatelům ukrajinského Ťačivu

Z Náchoda putuje 12 elektrocentrál na pomoc obyvatelům ukrajinského Ťačivu


Náchodští radní schválili na svém jednání 14. 11. 2022 využití finančních prostředků ze sbírkového účtu, který zřídilo město Náchod na jaře letošního roku v rámci organizace humanitární sbírky na pomoc Ukrajině zasažené válečným konfliktem.

Zástupci partnerského města Ťačiv se na město Náchod obrátili s prosbou o pomoc a požadavkem na poskytnutí elektrocentrál, jejichž nedostatek je nyní mimořádně aktuální.

Proto radní schválili využití peněz ze sbírkového účtu v celkové výši 208.711 Kč na nákup 12 elektrocentrál a dar ve výši 7.279,40 Kč na dofinancování jejich nákupu (celkem 215.990,40 Kč s DPH).

Všechny elektrocentrály před nakládkou dobrovolní hasiči zkontrolovali a připravili k okamžitému provozu. Během dneška je pak z rukou vedení města převzal dopravce a nyní už putují na místo překládky na maďarsko-ukrajinské hranici, kde je převezmou zástupci partnerského města Ťačiv.

Doufáme, že tento dar města Náchoda a tím i všech, kteří přispěli do finanční sbírky, pomůže zvládnout aktuální složitou situaci obyvatel našeho partnerského města. Řidiči společnosti CDS Náchod, s.r.o., která zajišťuje přepravu elektrocentrál, přejeme šťastnou cestu a bezpečný návrat domů.

 

Děkujeme také panu Žákovi a firmě ELEKTROIN spol. s r. o., za bezplatné označení elektrocentrál jak daru města Náchoda.

 

 

 

 


Z Náchoda putuje 12 elektrocentrál na pomoc obyvatelům ukrajinského Ťačivu Z Náchoda putuje 12 elektrocentrál na pomoc obyvatelům ukrajinského Ťačivu

Z Náchoda putuje 12 elektrocentrál na pomoc obyvatelům ukrajinského Ťačivu Z Náchoda putuje 12 elektrocentrál na pomoc obyvatelům ukrajinského Ťačivu

Další v galerii 5

Další zprávy /