Dnes
Teplota: 8.3 °C

Čtvrtek, 22.06.2017Náchodští házenkáři nezapadli

Náchodští házenkáři nezapadli


V sezoně 2016/17 se pět týmů oddílu házené TJ Náchod účastnilo ligových soutěží.

Tým mužů „A" odehrál 1. ligu, kde i přes vlastní personální problémy, hlavně v jarní části, obsadil konečné 8. místo. Muži „B" hráli 2. ligu. Jestli Áčko mělo personální problémy, u Béčka to byl personální kolaps. Přesto nakonec tento tým skončil na 10. místě. Oba dorostenecké týmy hrály 2. ligu a dopadly o poznání lépe. Starší dorostenci s třemi hostujícími hráči ze Dvora Králové nad Labem atakovali čelo tabulky. V průběhu sezony se několikrát dělili o 1. nebo 2. místo, nakonec skončili čtvrtí. Mladší dorostenci ve své 2. lize pak obsadili místo páté. Posledním týmem, který zasáhl do ligových klání, byl tým starších žáků. Jako vítěz podzimní části krajské soutěže ve své kategorii postoupil do Žákovské ligy přímo. Žáci svými výkony nenechali nikoho na pochybách, že do této nejvyšší žákovské soutěže patří. Dokonce o jednu příčku vylepšili loňský výsledek a 10. místem z 25 uzavřeli TOP 10.

            Závěr sezony náchodských házenkářů patří, dnes už tradičně, účasti na mládežnickém turnaji Polanka Cup v Polance nad Odrou. Letos proběhl už jeho 23. ročník a Náchod v něm měl své zastoupení hned ve čtyřech kategoriích. V kategorii minižáků sbíral své první zkušenosti ve velké házené tým děvčat, který obsadil konečné 12. místo. Tým mladších žáků skončil ve své, nejvíce obsazené, kategorii na 15. místě. Největší obdiv asi zaslouží tým starších žáků, který kvůli zraněním a nemocem odehrál celý turnaj pouze v sedmi hráčích a přitom se mu podařilo získat bronzové medaile a navíc dvě individuální ocenění. Jirka Fišer se stal nejlepším střelcem a David Katuš nejlepším brankářem turnaje v této kategorii. Ještě o stupínek lépe, na 2. místě, skončili mladší dorostenci, kteří až do finále neztratili bod. Tam však narazili na tým z Kopřivnice, úřadujícího vícemistra ČR, na jehož hru nenašli účinný recept. Tak snad za rok.

            Náchodská házená tak o sobě stále dává vědět. Kdo je příznivcem tohoto sportu, může i v příští sezoně přijít do sportovní haly „Plechovka" na Hamrech. Hlavním hracím dnem domácích utkání bude opět sobota. Zahajovat budou v 12 hod. mladší dorostenci, ve 14 hod. pak starší. Od 16 hod. hrají muži „A" a v 18 hod. muži „B".


Náchodští házenkáři nezapadli Náchodští házenkáři nezapadli

Další zprávy /