Dnes
Teplota: 5.4 °C

Čtvrtek, 02.11.2017Náchod zvyšuje bezpečnost turistů

Náchod zvyšuje bezpečnost turistů


loga

V rámci projektu „Česko - polské dobíjení" č. CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_008/0000473, jehož partnery jsou města Náchod a Duszniki-Zdroj, provedlo město Náchod dvojici opatření, jejichž cílem je zvýšení bezpečnosti na turistických stezkách a místech se zvýšenou koncentrací návštěvníků města a jeho okolí.

Prvním je pořízení čtyř kusů samoobslužných stanic k opravě jízdních kol. Opravny kol obsahují nezbytné vybavení (různé druhy klíčů a hustilku), které pomůže překonat turistovi prekérní situaci, jakou je například defekt zadního kola. Zařízení jsou umístěna na Karlově náměstí, cyklostezce  Náchod - Peklo „Na ostrovech", Dobrošov na návsi a cyklostezce Náchod - Malé Poříčí u odpočívadla.

Druhým opatřením, které se zrealizovalo, byl nákup 7 ks automatických externích defibrilátorů, jejichž funkci a důležitost ve vztahu k záchraně lidského života není třeba dále vysvětlovat. Defibrilátory jsou umístěny v informačním centru, budově Městského úřadu v Náchodě ul. Boženy Němcové, budově Městského úřadu v Náchodě ul. Palachova, zimním stadionu, krytém plaveckém bazéně (v letním období na plhovském koupališti) a dva kusy se staly součástí vybavení služebních vozidel městské policie, což umožní jejich rychlou dostupnost po celém městě.


Defibrilátor Defibrilátor

Opravna kol. Opravna kol.

Další v galerii 3

Další zprávy /