Dnes
Teplota: 3.8 °C

Čtvrtek, 29.03.201830. ročník Modré stuhy města Náchoda

30. ročník Modré stuhy města Náchoda


Modrá stuha města Náchoda má za sebou svůj jubilejní 30. ročník. Tento plavecký závod se v sobotu odehrál v náchodském 25metrovém bazénu.  Letos se ho zúčastnilo 19 plaveckých oddílů z Čech a 1 z Polska. Historický název soutěže je Modrá stuha Jiráskova kraje a 1. ročník se konal v roce 1940 na Jiráskově koupališti v Náchodě. Letošní ročník slavnostně zahájili starosta města Náchoda a poslanec Parlamentu ČR pan Jan Birke a ředitelka Sportovních zařízení města Náchoda Ing. Jaroslava Justová. 

Do 36 disciplín bylo přihlášeno cca 230 plavců, kteří soutěžili ve třech kategoriích. V soutěži družstev o Pohár starosty města zvítězili plavci TJ Lokomotivy UP Group Trutnov, když druhý skončil Hradecký Sportstyl a třetí pořádající klub Delfín Náchod. 

Hlavní soutěží celého plaveckého klání byl prsařský dvojboj, složený z disciplín 50m a 200m prsa, ve kterém se za vítězství předává tradiční Modrá stuha. Mezi ženami dominovala 18letá polská plavkyně Marcelina Dopart z Kudowy Zdroj před domácí Anežkou Rožnovskou a  Kateřinou Holubovou z Trutnova. 

V mužském dvojboji zvítězil náchodský odchovanec,  startující nyní za hradecký oddíl SpSHK, Jan Pavelka s 1160 body před Liborem Krpálkem z Pardubic a Jiřím Klabanem z PKHK. 

Dvojboj starších žáků a žákyň ovládli plavci SpSHK - Maxim Havlena a Helena Blahová. Vítězi mladších ž­áků  se stali Adam Petrů z Rychnova a Kristýna Václavíková ze Slavoje Bruntál. 

Z náchodských plavců uspěl v písařském dvojboji na 4. místě v kategorii mužů Martin Cöger a mezi ženami na stejné pozici Pavlína Linhartová. Bronz si vybojoval na 100m volný způsob Šimon Pitaš  v kategorii mladších žáků. 

V dalších dílčích disciplinách se umístili na 4. pozici těsně za stupni vítězů Petra Lemfeldová na 200m polohově a 100m znak, Michaela Morávková na 100m znak a Jana Tetauerová na 100m volný způsob. 

Letošní soutěž byla  podpořena Městem Náchod, Kulturní a sportovní nadací města Náchoda a firmou WIKOW - novým sponzorem oddílu Delfín Náchod. Na tom, že se letošní ročník stuhy vydařil, mají nejen zásluhu sponzoři, pořadatelé a rozhodčí domácího oddílu, ale i personál plaveckého bazénu a všem patří velké poděkování. Již nyní se můžeme těšit na příští ročník soutěže.

 

 (pj)


30. ročník Modré stuhy města Náchoda  30. ročník Modré stuhy města Náchoda

Další zprávy /