Dnes
Teplota: 3.8 °C

Pondělí, 13.09.2021Skvělý úspěch žáků ZŠ Komenského Náchod

Skvělý úspěch žáků ZŠ Komenského Náchod


Ve dnech 2. - 4. září 2021 se v Brně uskutečnilo celostátní finále družstev a jednotlivců v Odznaku všestrannosti olympijských vítězů, kterého se zúčastnilo i družstvo naší školy složené ze čtyř děvčat a čtyř chlapců. I když se naše kompletní družstvo účastnilo této soutěže poprvé, tak se mezi 72 kolektivy z celé České republiky rozhodně neztratilo. Spíše naopak - již od prvních disciplín se pohybovalo v první desítce a i pro samotné pořadatele celostátního finále to bylo veliké překvapení. Páté místo po prvním dnu bylo výborné, k vytoužené medaili chyběl kousíček. Druhý den to chvíli vypadalo na nepopulární „bramborovou medaili", ale v poslední disciplíně kluci i holky zabrali a výsledkem je konečné skvělé 3. místo.

K dovršení velikého úspěchu navíc přispěla děvčata v soutěži jednotlivců, když Lucka Růčková získala stříbrnou medaili za 2. místo (kategorie 2008), ve stejné kategorii Byla Lucka Vinterová dvacátá druhá. Nejvíce se pak dařilo Kristýně a Barboře Zeleným, které své kategorii vyhrály a staly se tak přebornicemi České republiky pro rok 2021 !!!!

Každé družstvo mělo svého patrona z řad významných českých olympioniků. O naše družstvo se starala a cennými radami pomáhala volejbalová reprezentantka Eva Celbová (dvojnásobná mistryně Evropy a bronzová medailistka z MS v plážovém volejbalu), která pochází z našeho města. Děti si tak odvezly nejen bronzové medaile, ale i množství krásných zážitků ze setkání s řadou současným i minulých olympioniků ČR, kteří se této akce zúčastnili.

Veliké poděkování patří manželům Zuzaně a Petrovi Zeleným, kteří se postarali o přípravu dětí o prázdninách a především je vedli jako trenéři při samotných závodech. Zapomenout nemůžeme ani na paní Vejrkovou, která se na přípravě dětí velmi aktivně podílí.

O historický úspěch školy v této soutěži se postarali Lucie Růčková, Lucie Vinterová, Barbora Zelená, Kristýna Zelená, Jan Majer, Jakub Dlohoška, Jonáš Hubálek a Dominik Krpálek

Veliké poděkování všem za vzornou reprezentaci nejen školy, ale i našeho města.

 

 


Skvělý úspěch žáků ZŠ Komenského Náchod Skvělý úspěch žáků ZŠ Komenského Náchod

Skvělý úspěch žáků ZŠ Komenského Náchod Skvělý úspěch žáků ZŠ Komenského Náchod

Další v galerii 9

Další zprávy /