Dnes
Teplota: 8.8 °C

Pondělí, 27.02.2023Mistrovství ČR v atletice

Mistrovství ČR v atletice


O víkendu 25.-26. 2. 2023 se konalo Mistrovství ČR v atletice juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek v hale v Ostravě.
S trenéry z Náchoda odjela dvojice vybraných atletů delegátem ČAS.
Závody v hale jsou velice specifické z důvodu 200m oválu s klopenými zatáčkami.
Proto pro nás již samotná účast je odměnou za veškerou snahu se probojovat mezi nejlepší atlety svých věkových kategorií.
V ČR jsou pouze 3 odpovídající haly s 200m oválem, kde se může závodit / v Praze ve Stromovce a přetlakové hale na Strahově a pak v Ostravě, která má nejlepší podmínky/.
V Jablonci nad Nisou je také hala, ale s 300m oválem, takže nesplňuje podmínky/musí být 200m ovál/.
Takže v sobotu v běhu na 60m překážek v dorostenkách se představila Daniela Vacková. Sice nepředvedla nejlepší letošní výkon, ale časem 9,13sec.skončila v rozběhu na 7.místě a celkově na 20. místě v ČR.
Na hladkých 60m v juniorech běžel Jirka Bruha v rozběhu za 7,19sec. a celkově byl 16-tý.
Oběma se nepodařil start a pak už bylo velice těžké "dohnat" soupeře.
V neděli si však Jirka Bruha v rozběhu na 200m zlepšil osobní maximum na 22,74sec. a skončil na 4.místě. Přesto v tak silné konkurenci nepostoupil do finále.

Jinak věříme, že v hlavní letní soutěži v rámci ČR předvedou ještě lepší výkony, kde je budou následovat i ostatní atleti z tréninkové skupiny !!!

 


zleva Jiří Vondřejc+Daniela Vacková+Jiří Bruha+Ing.Jiří Vondřejc zleva Jiří Vondřejc+Daniela Vacková+Jiří Bruha+Ing.Jiří Vondřejc

Další zprávy /