Dnes
Teplota: 4.2 °C

Úterý, 01.08.2017Na Karlově náměstí je k vidění exteriérová výstava českých a polských fotografií

Na Karlově náměstí je k vidění exteriérová výstava českých a polských fotografií


loga

Od pondělí 31. července 2017 je na Karlově náměstí v Náchodě k vidění letní mobilní exteriérová výstava fotografií pořízených Fotoklubem Náchod a Fotoklubem Kłodzko v rámci projektu Náchod-Kłodzko - partnerství idejí, CZ.11.4.120/0.0/0.0/16_008/0000375. Fotografie vznikly při společných workshopech českých a polských fotografů a prohlédnout si je si můžete na Karlově náměstí v mobilních stojanech po celé léto a počátek podzimu 2017. Obdobná výstava je k vidění i v Polsku na náměstí v Kłodzku.

Výstavu v Náchodě zahájili společně představitelé obou partnerských měst - starosta Kłodzka pan Michał Piszko, starosta Náchoda Jan Birke, místostarostové Miroslav Brát a Pavla Maršíková, tajemnice MěÚ Náchod Hana Mílová a zástupci Fotoklubu Náchod.

„Náchod a Klodzko pojí partnerská smlouva a dlouhodobá spolupráce již řadu let. Jsem velmi rád, že se nám daří společně realizovat i takovéto menší projekty. Právě umění, jako je například fotografie, spojuje konkrétní lidi a spolky na obou stranách hranice. Díky takovéto příležitosti pak mohou vznikat nová přátelství a navazující vzájemná setkání, prostě chuť poznávat se a mluvit spolu," uvedl při zahájení mobilní venkovní výstavy fotografií starosta Jan Birke a poděkoval také členům Fotoklubu Náchod za spolupráci při přípravě a realizaci výstavy.

Exponáty budou v průběhu výstavy obměňovány a na podzim proběhne také soutěž o nejzajímavější fotografii celého projektu.


Na Karlově náměstí je k vidění exteriérová výstava českých a polských fotografií Na Karlově náměstí je k vidění exteriérová výstava českých a polských fotografií

Na Karlově náměstí je k vidění exteriérová výstava českých a polských fotografií Na Karlově náměstí je k vidění exteriérová výstava českých a polských fotografií

Další v galerii 9

Další zprávy /