Dnes
Teplota: 12.9 °C

Pátek, 01.11.2019Obnova místních komunikací v Náchodě

Obnova místních komunikací v Náchodě


V červenci a srpnu 2019 probíhala oprava místní komunikace ulice V Třešinkách, v měsíci říjnu oprava místní komunikace ulice Amerika. 

V Třešinkách byl během stavebních prací za téměř 3,2 mil. Kč, které prováděla firma BEZEDOS s.r.o. z Velkého Poříčí, položen nový asfalt včetně obrubníků a provedena sanace neúnosných vrstev. Vozovka je odvodněna do vsakovacích šachet zřízených v místech stávajících uličních vpustí a do přilehlé krajnice. V úsecích, kde je krajnice širší než 70 cm, byla komunikace zpevněna zatravňovací dlažbou, která mimo jiné umožní i krátkodobé parkování a vyhýbání protijedoucích vozidel. Zbývající úseky jsou z drceného kameniva.

 

Na místní komunikaci v ulici Amerika byla v rámci stavebních prací za téměř 4 mil. Kč firmou STRABAG a.s. provedena oprava výtluků, sanace neúnosných vrstev, položena asfaltová vyrovnávací vrstva a obrusná vrstva z asfaltu. V začátku úpravy bude povrch komunikace plynule napojen na stávající komunikaci.

 

Projekt "Obnova místních komunikací v Náchodě" byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

 

 

Logo mmr_cr_rgb


Oprava komunikace v ulici V Třešinkách Oprava komunikace v ulici V Třešinkách

Další zprávy /