Dnes
Teplota: 13.4 °C

28.07.2021   Bezdomovec

Zasláno: 28.07.2021
Zveřejněno: 28.07.2021

Obsah:

Dobrý den, je možné něco udělat s bezdomovcem, co se nám nastěhoval na Plhov? a nyní bivakuje na kopečku nad hospodou u Mílů? ... zkratka, kterou se chodí na zámek, příp. do školy Mercuri. Nevadil by, ale ten zápach je šílený, navíc děti se ho bojí a upřímně i já nevím, když jdou děti samy, co od něj mohou čekat. Děkuji.


Zpracováno:

Předáno k vyjádření panu Bc. Valicovi, veliteli Městské policie Náchod.


Vyjádření:
29.07.2021

 

Dobrý den,

již půl roku se snažíme s tímto bezdomovcem „něco udělat". Ve spolupráci s Odborem sociálních věcí mu bylo nabídnuto ubytování - odmítl, čisté oblečení - odmítl, možnost vykoupání - odmítl, finanční pomoc - odmítl, místním podnikatelem mu byla nabídnuta práce - odmítl. Naší snahou bylo i zajištění prohlídky a vyšetření lékařem. Také nebylo realizováno, protože je to založeno na základě dobrovolnosti a i toto odmítl.

Jeho jednání je čistě účelové a manipulativní. Lidé ho litují a nosí mu jídlo, pití  a bohužel i peníze. Kdyby byl čistý a upravený nic by nedostal.

Městská policie ho z místa vykáže, ale většinou se na místo zase vrátí. V případě potřeby volejte stálou službu městské policie 739 548 951.

 

S pozdravem

Bc. Petr Valica

velitel Městské policie Náchod