Dnes
Teplota: 5.2 °C

BEZ ZDROJE VIDITELNÉ REALITY - VÝSTAVA KAROLÍNY KUBCOVÉ

Malé lázně Běloves Náchod


04.03.2023 - 23.04.2023 v Vstupné: ZDARMA

Město Náchod a Městské informační centrum Malé lázně Běloves vás srdečně zvou na výstavu náchodské fotografky Karolíny Kubcové s názvem BEZ ZDROJE VIDITELNÉ REALITY. Těšit se můžete na fotografie plné barevnosti a abstrakce, které vznikají technikou tzv. strukáže.
Výstava je k vidění na kolonádě a v prostorech informačního centra v 1. patře Vily Komenský od 4. března do 23. dubna 2023. Otevřeno denně v čase 9:00 - 12:00, 12:30 - 16:00 (ve venkovních prostorech neomezeně). Vstup je ZDARMA.


O autorce:
Jsem Karolína a narodila jsem se 18. 2. 1983 v Broumově. Celý můj život se točí okolo fotografování a starých fotografických technik. Pokud bych měla jedním slovem vyjádřit, co pro mne znamená fotografie, tak by to slovo bylo VŠE. Pracuji na střední škole, kde vyučuji obor fotografie, současně provozuji fotoateliér Traudy a sportovní značku Sporttraudy.
A někde v tom všem jsem měla přání a sen. Chtěla jsem využít starou techniku STUKÁŽ a její neopakovatelné náhodné vzory na sportovním oblečení. A povedlo se. Momentálně jsou na funkčních čelenkách, multifunkčních šátcích a rukávech na běh.
Ukázky mých prací najdete na www.traudy.cz a www.sporttraudy.cz.


A co ta STRUKÁŽ vlastně je? Je to fotografie bez kamery.
Strukáž patří mezi fotografické techniky, při které se nepoužívá fotoaparát. Počátek vzniku této netradiční výtvarné techniky je úzce spjat již se samotným vznikem fotografie, a byla velmi často používána v období surrealismu. Výsledný obraz vzniká podobně jako malba nebo kresba s pomocí fotografických roztoků, kterými se maluje štětcem, prsty, špejlí, nebo se nejrůznější předměty obtiskují na fotopapír. Výsledkem této techniky je neopakovatelný abstraktní obraz, který závisí do značné míry na aktuálním naladění autora, na velmi těžko předvídatelných reakcích použitých chemikálií i náladě. Následně jej lze kolorovat, tónovat nebo libovolně upravovat pomocí nástrojů digitálního zpracování obrazů v počítači.



Přílohy:

Plakát     (34879_53927113330.jpg / 0,62 MB)