Dnes
Teplota: 27.3 °C

Čtvrtek, 11.04.2024Projekt nových trailů v Náchodě má zelenou

Projekt nových trailů v Náchodě má zelenou


Stále oblíbenější vyžití pro milovníky horských kol nabídne v letošním roce i Náchod.V tomto týdnu byla podepsána smlouva s vítězem veřejné zakázky - organizací Trutnov Trails z.s. - a do října letošního roku vznikne v lokalitě Montace nová trialová trasa v délce téměř 3 km.

Díky této investici města Náchoda za bezmála 3 mil. Kč (2.930.029 Kč) vznikne trasa pro horská kola, tzv. bike trail, který se vyznačuje využitím přirozeného sklonu terénu. Pro výjezd na startovní pozice této trati bude sloužit existující síť lesních cest a turistických stezek.

Stezka je navržena tak, aby vyhovovala širokému spektru cyklistů, přičemž důraz je kladen i na její citlivé zasazení do krajiny s ohledem na životní prostředí a okolní přírodu.

Kudy trasa trailu povede?

Výchozím bodem bude Jiráskova chata na Dobrošově s potřebným zázemím, případně další místa v okolí trasy, a cílem potom sportovní areál s pumptrackem a dopravním hřištěm v Bělovsi.

Traily budou mít široké uplatnění pro sportovní vyžití návštěvníků a obyvatel nejen Náchoda, ale i přilehlých obcí a měst. S ohledem na návaznost na polskou síť podobných stezek lze očekávat i zvýšený zájem zahraničních uživatelů. Výstavba přispěje také k využití již vybudované rekreační infrastruktury a výrazně zvýší turistický a rekreační potenciál celé oblasti.

„Při plánování i přípravě projektu jsme úzce spolupracovali s členy spolku Náchodské stezky a počítáme s nimi i při následné správě a údržbě stezek. Bez těch, kterým je právě tento druh sportu nejbližší, by se realizace takovéto investice rozhodně neobešla," upřesnil místostarosta Jan Čtvrtečka.

 

Zhotovitel: Trutnov Trails z.s., Trutnov, https://trutnovtrails.cz/

 

 


Projekt nových trailů v Náchodě má zelenou Projekt nových trailů v Náchodě má zelenou

Projekt nových trailů v Náchodě má zelenou Projekt nových trailů v Náchodě má zelenou

Další v galerii 5

Další zprávy /