Dnes
Teplota: 21.4 °C

Čtvrtek, 21.03.2024Podvečer s Marií Terezií v Malých lázních

Podvečer s Marií Terezií v Malých lázních


Ve čtvrtek 21. března 2024 proběhla v prostorech infocentra v Malých lázních v Náchodě-Bělovsi podvečerní přednáška MUDr. Petra Minaříka věnovaná arcivévodkyni Marii Terezii. Pan Minařík poutavou formou představil fascinující životní příběh výjimečné panovnice, která se stala nejmocnější ženou Evropy. Jeho přednáška byla rozdělena do tří pomyslných částí.

První z nich nás zavedla do období dětství a dospívání Marie Terezie, přiblížila její výchovu, vztah s Františkem Štěpánem Lotrinským i nevyhnutelnou válku o rakouské dědictví. Druhá část představila klíčové reformy její vlády a významné reformní osobnosti té doby. Závěrečná část připomněla nepříliš šťastný podzim života slavné panovnice a naplnění jejího osudu.

Velmi nás těší hojná účast návštěvníků, kteří si tento inspirativní večer plný historie a zajímavých osudů nenechali ujít. Již nyní vás zveme na poslední jarní přednášku v Malých lázních, která proběhne ve čtvrtek 18. dubna 2024, tentokrát od 17:00 hodin. Mgr. Kateřina Geržová nás provede světem léčivých rostlin a seznámí nás s jejich využitím v současném světě.

 

 


Podvečer s Marií Terezií v Malých lázních Podvečer s Marií Terezií v Malých lázních

Podvečer s Marií Terezií v Malých lázních Podvečer s Marií Terezií v Malých lázních

Další v galerii 3

Další zprávy /