Dnes
Teplota: 10.7 °C

Pondělí, 29.05.2017Zase skauti…

Zase skauti…


Není tomu dlouho, co se konal skautský bál Skautles a 100 leté výročí této organizace v Náchodě se připomnělo další akcí. Byla to výstava ve vestibulu knihovny, která probíhala v druhé polovině dubna a byla zakončena besedou s pamětníky.

Připomeňme si tedy znovu, o co vlastně jde. 100 let je veliké výročí a skauti jsou v Náchodě už právě tak dlouho, a ač byl skauting třikrát zakázán, byl právě tolikrát i znovu obnoven. Někdy se nám dařilo lépe, někdy zase hůře, ale jsme tady. Organizace s posláním: „Tvořit lepší svět." Na výstavě jste si o nás mohli přečíst, jak ve světovém a českém, tak i náchodském měřítku. Pamětníci vyprávějící o minulosti nás provedli svými vzpomínkami, jak šťastnými, tak ale i smutnými a my odcházeli po skončení výstavy o něco zamyšlenější, jelikož i když se dnešní skaut tolik liší, od minulosti v jádru se vůbec nezměnil.

Možná jste poslední květnový víkend zahlédli pobíhat v Náchodě a okolí skauty a možná jste je viděli i na Rozkoši, tentokrát jsme si však nepřipomínali minulost, ale organizovali skautské závody pro Královéhradecký kraj a dvacet soutěžních hlídek se utkalo o možnost postupu na celostátní kolo skautského Svojsíkova závodu.

Skaut žije a my žijeme s ním!

Za středisko Náchod

Nella Halašková

(mluvčí roverského kmene Tumnus)


Zase skauti… Zase skauti…

Zase skauti… Zase skauti…

Další zprávy /