Dnes
Teplota: 6.8 °C

Pátek, 10.03.2023Partnerství měst Náchod a Polanica-Zdrój dnes stvrdili starostové obou měst svými podpisy

Partnerství měst Náchod a Polanica-Zdrój dnes stvrdili starostové obou měst svými podpisy


Dnes odpoledne podepsali starostové města Náchoda a polského města Polanica-Zdrój, Jan Birke a Mateusz Jellin, dohodu o vzájemné spolupráci, která stvrzuje nové partnerství obou měst.

Navázání mezinárodní spolupráce a partnerských vztahů je základem pro realizaci konkrétních projektů, ať už na poli kultury nebo sportu, ale i v cestovním ruchu, lázeňství a v dalších oblastech. Proto hned po podpisu partnerské smlouvy pokračovali starostové pracovním jednáním za účasti organizátorů Food festivalu, jehož druhý ročník se v Náchodě uskuteční 27. května 2023. Podobnou a velmi oblíbenou tradici realizují i v Polanici-Zdrój každoročně v červenci.

Smyslem spolupráce je nastartovat v první řadě efektivní výměnu informací mezi oběma městy, aby obyvatelé měli konkrétní informace o pořádaných akcích a možnosti vyžití. Převážnou většinu turistů přijíždějících do Náchoda tvoří právě Poláci. V Polanici-Zdrój, která je rovněž lázeňským městem,  hosté často hledají tipy na výlety během svého pobytu. Díky spolupráci informačních center se budou moci všichni lépe dovědět o tom, co nabízejí obě naše města.

„Velmi mě těší, že jsme dnes oficiálně podepsali se starostou Polanice partnerskou smlouvu. Jsem si jist, že se nám společně otevírají nové možnosti česko-polské spolupráce, kterou již mnoho let budujeme s našimi partnerskými městy Klodzkem a Kudowou-Zdrój. Potenciál především v oblasti cestovního ruchu a lázeňství nám rozhodně nechybí, už nyní máme připravený společný projekt BALNEUM GLACENSIS", uvedl po podpisu smlouvy starosta Náchoda Jan Birke.

„V rámci tohoto projektu chceme zrekonstruovat bývalou lázeňskou kolonádu IDA. Tím navážeme na zprovoznění prameníku Jakub s léčivou minerální vodou IDA, s čímž počítáme do konce letošního roku. Polanica-Zdrój plánuje rozšířit lesopark a Kudowa-Zdrój další úpravy lázeňského rybníka a jeho okolí," upřesnil místostarosta Náchoda Jan Čtvrtečka.

 

 


Partnerství měst Náchod a Polanica-Zdrój dnes stvrdili starostové obou měst svými podpisy Partnerství měst Náchod a Polanica-Zdrój dnes stvrdili starostové obou měst svými podpisy

Partnerství měst Náchod a Polanica-Zdrój dnes stvrdili starostové obou měst svými podpisy Partnerství měst Náchod a Polanica-Zdrój dnes stvrdili starostové obou měst svými podpisy

Další v galerii 6

Další zprávy /