Dnes
Teplota: 15.3 °C

10.08.2020   Cílené blokování veřejné (tradiční)cesty pod SUN

Zasláno: 10.08.2020
Zveřejněno: 10.08.2020

Obsah:
Ing. Zelenák: "bohužel, ale nemůžeme s tím nic dělat, protože pozemek na fotkách není dle katastru nemovitostí v majetku města Náchoda."
Dovolím si nesouhlasit s odpovědí Ing. Zelenáka. Cesta jednoznačně splňuje charakter veřejné cesty (veřejně přístupné účelové komunikace). Tudíž se jedná o zábor veřejného prostranství! Pokud je tento zábor neoprávněný, MP rozhodně může konat. Pokud by nebylo zřejmé zda je či není pozemek skutečně "veřejná cesta", silniční správní úřad o tomto může vydat rozhodnutí.
Pokud v tomto odbor správy majetku nemá co říct, nechť se k tomu vyjádří městská policie, případně silniční správní úřad (Ing. Jan Balcar).
S pozdravem
Pavel Mikšíček

Zpracováno:

Předáno k vyjádření panu Ing. Balcarovi, odbor dopravy a silničního hospodářství.


Vyjádření:
19.08.2020

Vážný pane Mikšíčku,

 

pan Ing. Zelenák měl pravdu, jelikož odpovídal za správu majetku města Náchoda a pozemky, na kterých vozidla stála, jsou ve vlastnictví soukromých osob. Problematika veřejně přístupných účelových komunikací je dosti složitá. Není možné celou problematiku účelových komunikací vysvětlovat prostřednictvím MMS závad nebo po e-mailech. Pokud byste k tomu chtěl vědět více, můžeme si domluvit schůzku. Ohledně odstavených vozidel, budeme daný problém řešit s vlastníky vozidel a pozemků.

 

S přáním pěkného dne

Ing. Jan Balcar

odbor dopravy a silničního hospodaření