Dnes
Teplota: 3.6 °C

Pondělí, 04.12.2017Náchod – Kłodzko – Partnerství idejí

Náchod – Kłodzko – Partnerství idejí


loga

Město Náchod ve spolupráci s městem Klodzko finišuje s realizací česko-polského mikroprojektu s názvem „NÁCHOD - KLODZKO - PARTNERSTVÍ IDEJÍ". Ke splnění hlavního cíle projektu, kterým je rozšíření spolupráce samospráv, fotografických spolků a zaměstnanců informačních center na obou stranách hranice pomohly především studijní cesty a fotografické plenéry.

Pracovníci informačních center z Náchoda i Klodzka se setkali celkem na 10 studijných cestách.  Z toho 6 bylo na území českého partnera.  Jednalo se například o návštěvu pevnosti Dobrošov, Adršpašských skal, Kuksu nebo zajímavostí v městě Hronov. Zbylé 4 návštěvy proběhly v podzimních měsících na polské straně. Zde naši zaměstnanci navštívili Kudowu-Zdrój, Duszniky-Zdrój, Wambierzyce a Osóvku. Cílem cest bylo získání informací, materiálů a zážitků z řady zajímavých míst, které pomohou pracovníkům v jejich profesi.

Projekt umožnil rovněž uskutečnit trojici fotografických plenérů. První se uskutečnil v květnu letošního roku v polském městě Wrocław. Druhý proběhl v červnu v Klodzku a třetí v Náchodě na závěr Prima Sezóny. Cílem návštěv bylo, kromě navázání nových kontaktů a prohloubení spolupráce českého i polského fotoklubu, autorským tvůrčím pohledem jednotlivých zkušených či začínajících fotografů, zachytit krásu, atmosféru, obyvatele či prostý život všech navštívených měst. Plenéry byly lektorovány vystudovaným fotografem, předsedou Fotoklubu Náchod, Petrem Šulcem. Hlavním výstupem práce obou fotografických spolků se stala 3 měsíční výstava fotografií. Výstavu jste si mohli prohlédout na veřejném prostranství náchodského Karlova náměstí a na náměstí v Klodzku. Dále byl vydán nástěnný a stolní kalendář pro rok 2018 a dokončuje se společná česko-polská publikace fotografií.


Náchod – Kłodzko – Partnerství idejí Náchod – Kłodzko – Partnerství idejí

loga loga

Další zprávy /