Dnes
Teplota: 14.6 °C

Pátek, 24.02.2017V Náchodě byly již podruhé rozdány ceny nejlepším firmám

V Náchodě byly již podruhé rozdány ceny nejlepším firmám


 

Náchod - Ocenění nazvané Firma roku Náchodska 2016 zorganizovala Krajská hospodářská komora Královéhradeckého kraje, oblast Náchod. Druhým rokem byly oceněny významné regionální firmy. O pořadí opět rozhodli členové Krajské hospodářské komory z náchodské oblasti a významné osobnosti.

 

Celkem šest firem získalo ve čtvrtek 23. února v náchodském Městském divadle ocenění Firma roku Náchodska 2016. Firmy byly rozděleny do následujících kategorií: fyzická osoba, firma do 50 zaměstnanců, společnost do 250 zaměstnanců a společnost nad 250 zaměstnanců. Dále byla udělena cena starosty města Náchod a cena hlavního partnera - MONETA Money Bank. V první kategorii si převzal ocenění pan Vladimír Černohorský - ČEKY, velkoobchod a maloobchod strojů, nářadí, zahradní techniky a železářského zboží z Náchoda. V kategorii do 50 zaměstnanců byla oceněna broumovská společnost PRIKNER - tepelné zpracování kovů, s.r.o., která je významným výrobcem v oblasti tepelného zpracování kovů. V kategorii do 250 zaměstnanců získala ocenění náchodská dopravní společnost DÍTĚ SPEDITION s.r.o.  V kategorii s nejvyšším počtem zaměstnanců zvítězil tradiční český výrobce mechanických převodovek a pohonů WIKOV MGI, s.r.o. se sídlem v Hronově. Cenu starosty města Náchod udělil pan Jan Birke společnosti HRONOVSKÝ s.r.o., působící na trhu elektrických a elektromechanických autokomponentů a kabelových svazků. Cenu hlavního sponzora MONETA Money Bank převzala společnost LUMCO spol. s r.o., výrobce čalouněného nábytku z České Skalice. 

  „Jsme rádi, že již podruhé můžeme ocenit významné zaměstnavatele a firmy působící v našem regionu. Ocenění by si zasloužila řada dalších, proto měli hodnotitelé nelehkou a o to větší zodpovědnost při svém rozhodování," řekl v úvodu člen představenstva Krajské hospodářské komory a předseda náchodské oblasti Radek Jakubský.

Slavnostní večer provázel nezaměnitelným způsobem herec a moderátor Jan Čenský.

Významnou událost podpořilo svojí přítomností mnoho osobností, mezi nimi Pavel Bělobrádek, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace a náchodský zastupitel, Jiří Štěpán, hejtman Královéhradeckého kraje, senátor Lubomír Franc, Soňa Marková, místopředsedkyně Zdravotního výboru Poslanecké sněmovny ČR a náchodská zastupitelka, Jan Birke, starosta města Náchod a poslanec Parlamentu ČR, Zdeněk Novotný za Ministerstvo průmyslu a obchodu, starostky a starostové a další. Kulturní program mezi vyhlášením jednotlivých kategorií svými písněmi doplnila zpěvačka Marcela Holanová a náchodská houslistka Nika.

Krajská hospodářská komora KHK má v úmyslu oceňovat živnostníky a firmy i v dalších letech. „Rádi bychom, aby se oceňování stalo tradicí a do příštích ročníků se zapojily další firmy a významní regionální zaměstnavatelé. V neformální části mají všichni možnost diskutovat o problematice podnikání v našem regionu, ale navíc mají příležitost se setkat s politiky, kteří ovlivňují podmínky pro podnikání v našem regionu i celorepublikově. Taková příležitost k neformálnímu rozhovoru je v mnoha směrech nenahraditelná a oběma stranám poskytuje cennou zpětnou vazbu" dodal za hospodářskou komoru Radek Jakubský.

 

Tým Krajské hospodářské komory Královéhradeckého kraje


V Náchodě byly již podruhé rozdány ceny nejlepším firmám V Náchodě byly již podruhé rozdány ceny nejlepším firmám

V Náchodě byly již podruhé rozdány ceny nejlepším firmám V Náchodě byly již podruhé rozdány ceny nejlepším firmám

Další v galerii 5

Další zprávy /