Dnes
Teplota: 14.6 °C

Pondělí, 22.06.2020Proběhlo setkání pracovníků informačních center

Proběhlo setkání pracovníků informačních center


logo

V příjemném prostředí nově otevřených Malých lázní v Náchodě - Bělovsi se ve čtvrtek 18. 6. 2020 sešlo 11 zástupců informačních center z celého Kladského pomezí, aby si vyměnili informace o přípravách na letošní sezónu a také zkušenosti z praxe. Účastníci si prohlédli také zrekonstruovanou Vilu Komenský, kde se nachází pobočka Městského informačního centra Náchod, kavárna a zastřešená kolonáda s prameníky s minerální vodou z vrtů Běla a Jan.

Setkání tradičně organizuje obecně prospěšná společnost Kladské pomezí. Pozvání tentokrát přijali také náchodští místostarostové, Jan Čtvrtečka a Pavla Maršíková, kteří v úvodu představili město Náchod a jeho aktivity v rámci cestovního ruchu.

Markéta Venclová a Lenka Lembejová informovaly o novinkách v bohaté cestovatelské nabídce Kladského pomezí, jejíž součástí jsou projekty Božena 200, Čapek, Toulavý baťoh či provoz cyklobusů. Představeny byly i jednotlivé marketingové aktivity.

Zástupci informačních center prezentovali novinky ze svých domovských měst a obcí. Většina z nich se zaměřila na rozšíření nabídky pro rodiny s dětmi. V Malých Svatoňovicích připravili tři nové interaktivní tabule na téma Devatero pohádek, ve Rtyni v Podkrkonoší vznikla Permonická stezka a hra s tématikou komiksu, v Adršpachu mají novou interaktivní stezku od Ozvěny k zámku Adršpach, v městském muzeu v Novém Městě nad Metují probíhá sezónní výstava hraček a v Červeném Kostelci lákají do Domku Boženy Němcové na workshopy a dětská představení. Zmíněny byly také přípravy dvou významných festivalů - Jiráskova Hronova a Mezinárodního folklorního festivalu v Červeném Kostelci.

Na závěr byly mezi účastníky setkání distribuovány propagační materiály Kladského pomezí. Na pultech informačních center si mohou návštěvníci i obyvatelé našeho regionu vyzvednout letní turistické noviny Kladského pomezí, cyklomapy s jízdním řádem cyklobusů, tiskovinu k projektu Božena 200, ilustrovanou mapu k cestovatelské hře Toulavý baťoh a mapu s tipy na výlety k projektu Čapek.

 


Setkání zástupců IC Setkání zástupců IC

Setkání zástupců IC Setkání zástupců IC

Další v galerii 5

Další zprávy /