Dnes
Teplota: 3.7 °C

Čtvrtek, 10.12.2020Přeshraniční mezigenerační integrace

Přeshraniční mezigenerační integrace


Česko-polský projekt „Přeshraniční mezigenerační integrace", který běží již druhým rokem, přibrzdila v roce 2020 pandemie COVID-19. Nicméně i přesto se nám podařilo již několik akcí zrealizovat.

V Městské knihovně v Náchodě proběhlo 9 z 20 plánovaných workshopů. Workshopy byly zaměřeny na ruční práce (letní šperky, plstění), čtení přes koleno, stolní hry, trénování paměti či na zvládnutí moderních technologií.

Základní umělecká škola v Náchodě zajišťuje výuku v hudebním, výtvarném a pohybovém programu. V současné době probíhá třetí ze čtyř plánovaných semestrů.

Dále v rámci projektu proběhla trojice integračních akcí, a to v Klodzku (prohlídka města a pevnosti), Hronově (historie města a jeho památky) a České Skalici (Jiřinkové slavnosti), kde se čeští junioři a senioři měli možnost potkat se svými polskými vrstevníky. Kromě integračních akcí, kde se najednou potkává až cca 300 účastníků z obou zemí, jsou prostřednictvím projektu možná setkání s polskými vrstevníky i na tzv. integračních dílnách. Integrační dílny jsou maximálně pro 40 lidí a proběhly prozatím v Náchodě a Klodzku. Náchodská dílna byla zaměřena výtvarně a klodzská se zabývala bylinkářstvím.

V rámci projektu jsou v příštím roce plánovány další 3 integrační akce, 4 integrační dílny, 11 worskhopů v knihovně a pokračovat bude výuka v ZUŠ Náchod.

Těší nás, že se Vy, občané Náchoda, projektu aktivně účastníte.

loga


Přeshraniční mezigenerační integrace Přeshraniční mezigenerační integrace

Přeshraniční mezigenerační integrace Přeshraniční mezigenerační integrace

Další v galerii 3

Další zprávy /